Zeytin Taşıma Bandı
Bu ünite tesisin başlangıcıdır. Zeytinler banda ait zeytin haznesine döküldükten sonra taşıyıcı palet yardımıyla yaprak ayırıcıya gelir. Yaprak ayırıcı fanı içerideki yaprakları çekerek dışarıya iletir. Zeytin taşıma bandının taşıdığı yapraklardan arındırılarak zeytinler hidropnomatik sistemle çalışan zeytin yıkama makinesine taşınır.
Zeytin Yıkama Makinası
Burada zeytinler basınçlı su ile etenlerine zarar verilmeden yıkanarak temizlenerek titreşim eleğine itilir. Burada ince elemeden geçen bunkorüne düşerler.
Malaksör
Yıkanmış zeytin kırıcı elevatör yardımıyla kırıcıya nakledilir. Kırıcı döner çekiçli tipte olup, dakikada 3000 devirle çalışan çekiç, zeytinleri kırarak eleğe çarptırır. Zeytinler ezilmesi sırasında ortaya çıkan sıcaklık 30 dereceyi geçmez. Zeytinler kırıldıktan sonra hamur haline getirilir ve hamur dekantöre pompalanır. Malaksör gövdesinde her biri 600-700 kg. hamur alabilen 8 adet göz vardır. Bu ünite yan hamur halinde zeytinler gözlere homojen olacak şekilde dağıtılır. Amaç yağ yüzdesini arttırmaktır. Malaksör göve gözlerinde beklemiş olan hamur alt elevötör ile hamur pompasına iletilir. Buradan da dekantöre pompalanır.
Dekantör
Farklı özgül ağırlıktaki iki veya daha fazla fazın ayrışmasıdır. (Makinenin zeytin ve bileşenleriyle temas ettiği her yer uluslararası Gıda Tüzüğüne uygun paslanmaz çelikten imal edilir). Buradan sonra seperatöre geçiş olur.
Separatör
Zeytin yağının kullanılabilir hale geldiği son ayrışma noktasıdır.